رهبر جمهوری اسلامی مانند سه دهه گذشته تلاش دارد با سخنانی که هر دو جناح بتوانند از آن برداشت مورد نظر خود را بکنند، از پذیرفتن هر مسئولیت مستقیمی طفره برود وتنها بقای جمهوری اسلامی به هر قیمتی و با هر ابزاری را در اولویت قرار دهد. جمهوری اسلامی در شرایط بسیار دشواری قرار دارد: فشارهای خارجی در افزایش هستند و افزایش این فشارها در داخل نیز به برخوردهای جناحی سختتری دامن زده است. فشارهای خارجی بقای جمهوری اسلامی را میتوانند زیر سوال ببرند
سخنان دو نبش خامنهای
علی خامنهای که تعیین کننده اصلی سیاستهای نظام است نیز در میان این دو نظر گیر افتاده و در گوشهی رینگ قرار گرفته است. رهبر جمهوری اسلامی مانند سه دهه گذشته تلاش دارد با سخنانی که هر دو جناح بتوانند از آن برداشت مورد نظر خود را بکنند، از پذیرفتن هر مسئولیت مستقیمی طفره برود وتنها بقای جمهوری اسلامی به هر قیمتی و با هر ابزاری در اولویت قرار دهد. علی خامنهای گاهی صحبت از «عقبنشینی تاکتیکی» میکند و «تعامل با دشمن» را تحت شرایطی «بلامانع» میداند، و گاه میگوید نتیجه هرگونه عقبنشینی «غضب الهی» را به دنبال خواهد داشت.
وی در اولین دیدارش با اعضای دولت مسعود پزشکیان گفت «به دشمن امید نبندید و برای برنامههایمان منتظر موافقت دشمنان نمانید». رهبر جمهوری اسلامی در ادامهی همین جمله افزود «البته این مسئله منافاتی با اینکه با همان دشمن در مواردی تعامل کرد ندارد.» با این جملات دو نبش، که هر کدام مخاطبان مشخصی داشت، همه اعضای دولت مسعود پزشکیان که از هر دو جناح با دو نظر متفاوت هستند، راضی این نشست را ترک کردند.
این بازی جمهوری اسلامی که سالهاست ادامه دارد، دیگر در خارج از مرزهای ایران و به ویژه در جهان غرب خریداری ندارد. برخی دولتهای غربی اگرچه امیدوارند که سیاستهای جمهوری اسلامی به نوعی متحول شوند که امکان ادامه همکاری میسر باشد، ولی دیگر فریب اظهارات جناحی را که در این دولت نیز حضور دارد و میتوان محمدجواد ظریف را نماینده شناخته شده آن به حساب آورد نمیخورند و در انتظار اقدامات عملی هستند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر