این در حالیست که خامنهای جنایتکار در جریان مراسم «تنفید» به پزشکیان گفته بود اولویت اصلی وضعیت اقتصاد و بهبود معیشت مردم است اما سیاستهای وی بار دیگر به عاملی برای بحرانیتر شدن وضعیت مردم تبدیل شده است.
در شرایطی که با فصل گرما، قطع مداوم برق و بیآبی و کمبود سوخت به همراه مشکلات معیشتی مردم را به شدت کلافه و عاصی کرده، کابوس جنگ نیز وضعیت کشور را قرمز کرده است. خامنهای در جریان مراسم «تنفید» به پزشکیان گفته بود اولویت اصلی وضعیت اقتصاد و بهبود معیشت مردم است اما سیاستهای وی بار دیگر به عاملی برای بحرانیتر شدن وضعیت مردم تبدیل شده است. بعد از ترور اسماعیل هنیه در تهران، رهبر گروهی که توسط بسیاری از کشورهای جهان به عنوان گروه تروریستی طبقهبندی شده، رهبر جمهوری اسلامی بیرق «خونخواهی» برافراشت و تهدید کرد که انتقام خون مهمانمان را از اسرائیل میگیریم. گروهی از مردم با توجه به ناکارآمدی رژیم در تأمین نیازمندیهای اولیهی جامعه، سران نظام را به تمسخر گرفته و میگویند، «قدرت اول منطقه برق ندارد!» آنها مطرح میکنند که «انتقام گرفتن یا نگرفتن از اسرائیل بازی دوسر باخت خامنهای است.» وضعیت بد معیشتی، فشارهای اجتماعی و استمرار سرکوب و خشونت عریان در خیابانها مردم را عاصی کرده است. آنها ادامه این وضعیت را غیرممکن میدانند و بسیاری بر این باورند که اگر زور نظام در سرکوب و کشتار به هر طریقی کم شود، تعادل قوا در خیابان برای مقابله با حکومت برقرار خواهد شد
خونخواهی برای رهبر یک سازمان تروریستی
بعد از ترور اسماعیل هنیه در تهران، رهبر گروهی که توسط بسیاری از کشورهای جهان به عنوان گروه تروریستی طبقهبندی شده، رهبر ننگین جمهوری اسلامی بیرق «خونخواهی» برافراشت و تهدید کرد که انتقام خون مهمانمان را از اسرائیل میگیریم. به پشتوانهی رجزخوانی علی خامنهای، از تریبونهای نماز جمعه اعلام شد که پاسخ به اسرائیل «خون در مقابل خون» است. در مجلس شورای اسلامی یکی از نمایندگان گفت: «به کشته شدن کمتر از نتانیاهو راضی نمیشویم!» برخی نیز حتی تهدید کردند که «باید یکی از سران اصلی اسرائیل حذف شود در میان رهبران و مقامات کشورهای مسلماننشین که جزو مدافعان «آرمانهای فلسطین» به شمار میروند، هیچکدام به اندازه سران جمهوری اسلامی برای کشته شدن هنیه معرکه نگرفتند. دولتهای عرب منطقه با خزانههای سرشار از درآمدهای نفتی و سرمایهگذاریهای خارجی، هرچند ترور اسماعیل هنیه را محکوم کردند اما با احتیاط ضمن در نظر گرفتن مصلحت و منافع اقتصادی و سیاسی خودشان، نه درباره «انتقام» از اسرائیل حرف زدند و نه برای غربیها شاخ و شانه کشیدند؛ بلکه فقط خواستار «خویشتنداری» طرفین برای جلوگیری از به راه افتادن یک جنگ دیگر در منطقه شدند.
کوبیدن بر طبل جنگ با اقتصاد ویران
احتمال تحمیل یک جنگ توسط جمهوری اسلامی به مردم ایران بار دیگر افکار عمومی و همچنین چهرههای اپوزیسیون را به واکنش واداشته است. شاهزاده رضا پهلوی که بارها مخالفت خود را با جنگ اعلام کرده در «ایکس» نوشت، «این جنگ ایران نیست؛ جنگ خامنهای است و با حمله به اسرائیل با آتش بازی میکند.» گروهی از مردم نیز با توجه به ناکارآمدی رژیم در تأمین نیازمندیهای اولیهی جامعه، سران نظام را به تمسخر گرفته و میگویند، «قدرت اول منطقه برق ندارد!» آنها مطرح میکنند که «انتقام گرفتن یا نگرفتن از اسرائیل بازی دوسر باخت خامنهای است.» در این میان، ترس از بالاگرفتن دوبارهی نارضایتیها و تبدیل آن به اعتراضات خیابانی همراه با تحقیر امنیتی و نظامی در سطح بینالمللی، نظام را به تشدید فضای سرکوب و ترساندن جامعه واداشته است. اعدام ناگهانی و بیخبر رضا رسایی زندانی سیاسی و به دار آویختن دستجمعی نزدیک به سی زندانی به جرائم مختلف، با همین هدف انجام شده است. جنایتی که تکرار آن در روزهای آینده دور از انتظار نیست. احتمالاً هیچکس بیشتر از نهادهای امنیتی و اطلاعاتی تصویر واضحی از وضعیت ملتهب ایران ندارد. وبسایت «بصیرت» وابسته به معاونت سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در واکنش به آشفتگی بازارهای مالی پس از ترور هنیه و احتمال اقدام تلافیجویانه جمهوری اسلامی، در یادداشتی خطاب به «وزارتخانههای مرتبط با بازار و اقتصاد» اعلام کرده است که «باید آرایش جنگی بگیرند» و خود را برای «جنگ اقتصادی» آماده کنند. اینهمه در حالیست که وضعیت بد معیشتی، فشارهای اجتماعی و استمرار سرکوب و خشونت عریان در خیابانها مردم را عاصی کرده است. آنها ادامه این وضعیت را غیرممکن میدانند و بسیاری بر این باورند که اگر زور نظام در سرکوب و کشتار به هر طریقی کم شود، تعادل قوا در خیابان برای مقابله با حکومت برقرار خواهد شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر