اعضای تیم مویتای ایران به «برخورد قضایی» تهدید شدندرئیس فدراسیون انجمنهای ورزشهای رزمی ایران، یکشنبه، ۵ شهریور(۲۷ اوت)، درباره رعایت نشدن حجاب اجباری شماری از اعضای تیم ملی زنان مویتای ایران در جریان حضورشان در مسابقاتآسیایی تاشکند، تهدید کرد که پس از بازگشت اعضای این تیم به ایران، با این زنان «برخورد قضایی» خواهد شد
روز گذشته، شنبه، ۴ شهریور، تصاویری از اعضای تیم ملی مویتای زنان ایران در مراسم افتتاحیه قهرمانی آسیا در ازبکستان، درشبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان میداداد شماری از زنان ورزشکار ایرانی بدون حجاب اجباری در این مراسم حضور یافتهاند.
در آستانه نخستین سالگرد کشته شدن مهسا امینی به دست نیروهای گشت ارشاد جمهوری اسلامی، مبارزه زنان مویتایکار ایرانیعلیه حجاب اجباری، با استقبال چشمگیر شهروندان ایرانی در شبکههای اجتماعی مواجه شد و کاربران زیادی با قدردانی از شجاعتزنان ملیپوش و تسلیم نشدن مقابل قوانین سرکوبگرایانه نظام حاکم بر ایران، دیگر زنان ورزشکار ایرانی را نیز به مبارزه با حجاباجباری تشویق کردند.
اما رسانهها و چهرههای وابسته به دستگاههای امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی نیز بیکار ننشستند و در ۲۴ ساعت گذشته باپروندهسازی امنیتی گسترده علیه زنان مویتایکار ایران، کوشیدند مقدمات بازداشت یا محرومیت و سرکوب آنان را فراهم کنند و کنارگذاشتن حجاب مدنظر حکومت را در مسابقات ازبکستان، «اقدام علیه امنیت ملی» تعبیر کردند.
یوسف بهتری، رئیس فدراسیون انجمنهای ورزشهای رزمی در ایران، ارتباط این نهاد را با حضور زنان ورزشکار ایرانی در مسابقاتمذکور انکار کرد و در گفتوگو با ایسنا مدعی شد: «فدراسیون انجمنهای ورزشهای رزمی اطلاعی در این زمینه ندارد و این اعزام ازطرف فدراسیون انجام نشده است. تمام اعزامهایی که از طرف فدراسیون صورت میگیرد، با مجوز شورای برونمرزی و با همکاریفدراسیون انجام میشود. اگر نفرات اعزامی عضو تیم ملی باشند، قطعا به کمیته انضباطی دعوت میشوند و با آنها برخورد قضاییخواهیم کرد. اگر بدون مجوز و با پرچم کشورمان تحت عنوان تیم ملی در این مسابقات شرکت کردند هم که وزارت ورزش باید با اینهنجارشکنی برخورد کند.
این در حالی است که مسابقات مویتای قهرمانی آسیا در تاشکند، مهمترین مسابقه این رشته ورزشی در سال جاری میلادی در این قارهمحسوب میشود، و نگاهی به فهرست زنان اعزامشده از ایران به ازبکستان هم نشان میدهد که همه آنان عضو تیم ملی مویتای زنان واز بهترین ورزشکاران ایرانی حاضر در این رشته بهشمار میآیند.
همچنین، این مقام مسئول توضیح نداده است که اگر مویتایکاران ایرانی با مجوز و اطلاع فدراسیون انجمنهای ورزشهای رزمی ایرانبه ازبکستان سفر نکردهاند، از چه طریق و با چه مجوزی توانستهاند در مسابقات مویتای آسیا شرکت کنند. از سوی دیگر، رئیس انجمنمویتای ایران نیز امروز کوشید از زیر بار مسئولیت اعزام زنان مویتایکار به ازبکستان شانه خالی کند و با «مندرآوردی» خواندنمسابقات ازبکستان، زنان ملیپوش مویتای را با فدراسیون انجمنهای ورزشهای رزمی مرتبط دانست
او در واکنش به حضور اعضای تیم ملی مویتای زنان ایران در مسابقات قهرمانی آسیا در تاشکند بدون حجاب اجباری، گفت: اینمسابقات به هیچ عنوان معتبر نبوده، قهرمانی آسیا نیست و یک رقابت مندرآوردی است.
از زمان آغاز خیزش سراسری مردم ایران علیه نظام جمهوری اسلامی در شهریور گذشته تاکنون، دهها زن ورزشکار ایرانی با کنارگذاشتن حجاب اجباری در مسابقات آسیایی و جهانی، کوشیدهاند با اعتراضات سراسری همراهی کنند و اعتراض خود را به قوانینسرکوبگرایانه علیه زنان ایرانی نشان دهند. در همین راستا، آذر گذشته، فصیحه رادمنش، ورزشکار و مربی مویتای، پس از کسب مقامسوم در مسابقات بینالمللی مویتای در ترکیه، با شعار «زن زندگی آزادی» که روی چهرهاش نقش شده بود، بر سکوی قهرمانی حضوریافت.
حضور بدون حجاب اجباری الناز رکابی، عضو تیم ملی سنگنوردی ایران، در رقابتهای قهرمانی آسیا نیز بیشترین استقبال و تشویقشهروندان ایران را در قیاس با هر اتفاق ورزشی دیگری در یک سال اخیر، همراه داشته است.
اما ماموران امنیتی جمهوری اسلامی ایران، الناز رکابی را نیز مانند زنان ورزشکار دیگر که با حجاب اجباری مخالفاند، ازجمله پارمیداقاسمی در رشته تیروکمان و نیلوفر مردانی در اسکیت، تحت فشار و بازجویی امنیتی شدید قرار دادند و آنها را از ادامه فعالیت درورزش حرفهای محروم کردند. شماری از زنان ورزشکار ایرانی نیز، از جمله کیمیا علیزاده، تکواندوکار و تنها زن دارنده مدال المپیک درتاریخ ورزش ایران، یا سارا خادمالشریعه، ستاره شطرنج زنان ایران، به دلیل تمایل نداشتن به رعایت حجاب اجباری در میدانهایبینالمللی، از ایران مهاجرت کردند و عضو تیمهای ملی کشورهای دیگر شدند.
کنشگر : مهرناز موسوی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر