۱۳۸۹ آذر ۹, سه‌شنبه

گزارشگران حقوق بشر، زیر فشار و دربند

هم‌زمان با بازداشت هفت تن از اعضای کمیته گزارشگران حقوق‌ بشر و احضار دیگر اعضای این گروه حقوق ‌بشری که بیشتر از طریق وب‌سایت خود مشغول به فعالیت و اطلاع‌رسانی هستند، نهادهای اطلاعاتی و امنیتی خواستار توقف فعالیت‌های این گروه از وب‌نگاران و عدم اطلاع‌رسانی در زمینه نقض حقوق‌ بشر در ایران از سوی آنان شده‌اند.
کمیته گزارشگران حقوق‌بشر یک گروه مستقل حقوق بشری است که از حدود چهار سال قبل با هدف اطلاع‌رسانی از وضعیت نقض حقوق زندانیان سیاسی، کودکان، زنان، دانشجویان و دیگر اقشار جامعه تشکیل شده است. اعضای این گروه معتقدند این بازداشت‌ها و فشارها برای به تعطیلی کشاندن سایت کمیته، «به معنای خواست محدود شدن آزادی بیان و خبر رسانی هر چه بیشتر از سوی حاکمیت است.»
شیوا نظرآهاری، کوهیار گودرزی، سعید کلانکی، سعید حائری، سعید جلالی‌فر، مهرداد رحیمی و پریسا کاکایی هفت تن از وب‌نگاران و از اعضای این کمیته هستند که هم‌اینک در بازداشت در زندان اوین به سر می‌برند. در این مدت اعضای بازداشت‌شده کمیته گزارشگران حقوق بشر در زندان اوین برای تحت فشار قرار گرفتن با یک‌دیگر روبه‌رو شده و بازجویان آنان را مجبور به تماس تلفنی با دیگر اعضا در خارج از زندان می‌کنند. بر اساس گزارش کمیته گزارشگران، شیوا نظرآهاری، سعید کلانکی و سعید جلالی‌فر با دو تن از دیگر اعضای کمیته از بند ۲۰۹ زندان اوین تماس گرفته و خواستار متوقف شدن سایت کمیته می‌شوند. پس از آن بازجویی به نام «علوی» تلفن را از آنان گرفته و تهدید می‌کند در صورت متوقف نشدن فعالیت‌ها با اعضای این کمیته در «داخل و خارج از زندان» برخورد خواهد کرد.
پس از این تهدیدها سعید حبیبی، پریسا کاکایی، مهرداد رحیمی و حسام میثاقی از طریق تلفن به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات احضار می‌شوند. در پی مراجعه پریسا کاکایی و مهرداد رحیمی به دفتر پیگیری وزارات اطلاعات در ۱۲ دی ماه هر دو بازداشت و به زندان اوین منتقل می‌شوند.
پیش از این پریسا کاکایی که از اعضای کمپین یک میلیون امضا نیز هست، در آبان ماه همراه با چند تن دیگر از فعالان این کمپین به وزارت اطلاعات احضار شده و مورد بازجویی قرار گرفته بود. مهرداد رحیمی نیز فعال دانشجویی و قائم مقام کمیته دفاع از حقوق شهروندی ستاد مرکزی مهدی کروبی در انتخابات ریاست جمهوری اخیر بود.
تداوم بازداشت اعضای کمیته به اتهامات تکراری
شیوا نظرآهاری دبیر این کمیته و از فعالان حقوق زنان، با شروع موج اول بازداشت‌های گسترده فعالان سیاسی و مدنی بعد از حوداث انتخابات، در روز ۲۴ خرداد ماه در محل کار خود بازداشت شد. او مدت ۱۰۰ روز را در زندان اوین به سر برد که از این مدت ۳۰ روز را در سلول‌ انفرادی بوده است. او یکم مهرماه در حالی با وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد که اتهاماتی نظیر تبلیغ علیه نظام و‌ اقدام علیه امنیت ملی را در پرونده خود داشت.
نظرآهاری که از دانشجویان محروم از تحصیل نیز هست، آخرین بار در تاریخ ۲۹ مهرماه هنگامی که همراه خانواده‌های برخی از زندانیان قصد عزیمت به قم برای شرکت در مراسم تشییع آیت‌الله منتظری را داشت همراه دو عضو دیگر کمیته، کوهیار گودرزی و سعید حائری، در میدان انقلاب بازداشت شد. وی از ابتدای بازداشت دست به اعتصاب غذای خشک زد، به حدی که وضعیت جسمی وی بد شده و به بهداری زندان اوین منتقل شد. او هم‌ اکنون در بند ۲۰۹ زندان اوین است.
نظرآهاری یک بار هم در مردادماه سال ۱۳۸۳ در جریان تجمع خانواده‌های زندانیان سیاسی در مقابل دفتر سازمان ملل در تهران بازداشت و متعاقب آن به يک سال زندان تعليقی محکوم شده بود.
کوهیار گودرزی نیز که هم‌زمان با نظرآهاری بازداشت و در حال حاضر در بند ۲۰۹ زندان اوین است؛ دیگر عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر است که در تاريخ ۱۲ آبان ۸۸ با فشار نهادهای امنیتی از دانشگاه صنعتی‌ شریف اخراج و به خوابگاه و دانشگاه ممنوع‌الورود شده بود

هیچ نظری موجود نیست:

رژیم جمهوری اسلامی: یک حکومت فاسد و بحران‌زده در آستانه فروپاشی

آشفتگی داخلی و بحران مشروعیت رژیم جمهوری اسلامی: سقوط قریب‌الوقوع رژیم ننگین جمهوری اسلامی به کجراهه‌ای کشیده شده است که دیگر قادر به حفظ ظا...